R i R

Rosa Bessó Carreras
 

Reus (Tarragona)

 

Ja des de petita el seu entorn familiar afavoreix el seu aprenentatge musical i artístic. Es forma musicalment en el Conservatori de Música de Reus de la Diputació de Tarragona i en l'Orfeó Reusenc. Segueix estudis en diversos conservatoris i amb professors/es particulars.

Toca en diverses orquestres simfòniques i de música de cambra. El seu interès per diferents tipus de música la porta a formar part de grups de música tradicional com Lahiez, on coneix a Ricardo Sánchez, i inicien el seu duo de música pròpia i tradicional.
Interpreta la música amb el violí i la veu així com amb la flauta de bec, la mandolina i la mandola.

Ha participat en diversos enregistraments de música clàssica, contemporània i tradicional, i actualment forma part del projecte musical de R que R.

Ricardo Sánchez Alférez
 

Albalatillo (Huesca)

 

Dedicat a la música des dels 10 anys d'edat, la seva principal activitat musical ha estat vinculada al grup de música tradicional Lahiez, del que forma part, gairebé des dels seus inicis, allà per l'any 1983.

Titulat com a Professor Superior de Guitarra, domina diversos instruments, tals com la mandolina, el cittern, el bouzouki, el banjo tenor, el violí (tradicional) les guitarres clàssica i acústica, el dulcimer, flautes o gaites.

La seva experiència i treball al món de la música és molt ampli, havent-se dedicat a la interpretació, recerca i ensenyament.

Ha publicat nombrosos llibres didàctics i de repertori, per a diversos instruments, així com molts discos i enregistraments, tant amb Lahiez com en solitari.

Instruments
 

R que R utilitza instruments de gran qualitat, ja que això és important per aconseguir un gran so. Entre ells, destaquen:

Violí històric tipus Carlo Bergonzi.
Violí de 5 cordes David Gage.
Guitarra acústica Taylor sèrie 510.
Cittern Fylde.
Mandolina Trinity College.
Flauta Moeck de banús.